Cum stabilesti bugetul pentru nunta?
- 17 februarie 2019
- By fivestars
- Fără categorie
Este bine de stiut ca nunta este una dintre cele mai importante momente din viata unei persoane.
Cu toate bucuriile si placerile care vin la pachet cu evenimentul in sine, bugetul rezervat pentru organizarea acestuia, reprezinta o teama de care foarte multi miri se tem.
Din acest motiv am creat acest articol pentru voi, pentru a va oferi cateva sfaturi si idei despre cat costa in general aranjamentele florale, dar si cateva idei despre cum ati putea economisi ani fara a fi nevoie sa renuntati la ideile voastre.
Primul pas in stabilirea bugetului pentru nunta, este sa va faceti o idee clara in legatura cu numarul invitatilor, data la care doriti sa organizati nunta, ce fel de decoratiuni doresti si pentru ce flori optati.
In medie, costul unei nunti de 200 de persoane, ajunge undeva pe la 85.000 lei.
Poate parea putin exagerata aceasta suma, mai ales atunci cand cititi despre bugetul unui nunti intr-un articol, insa trebuie sa va ganditi ca atunci cand incepeti sa planificati nunta, banii se vor distribui pe tot felul de chestii.
Bugetele pentru aranjamentele florale si bughetele, ar trebuie sa reprezinta un procent de maxim 15% din bugetul total pe care il aveti alocat pentru organizarea acestui eveniment.
Desigur, aceste cifre nu sunt unele relevante, depinde de ceea ce isi doreste fiecare persoana in parte.
Un factor foarte important care poate ridica pretul alocat aranjamentelor florale, este tipul de flori pe care le alegeti.
Cu cat florile sunt mai exotice, mai greu de procurat, sau de ingirjit, cu atat si pretul va fi unul mai mare.
Iata mai jos etapele stabilirii unui buget pentru nunta
Stabileste elementele de decor
Alege paleta de culori, decorul pe care il doresti si tipurile de flori care doresti sa fie folosite in aranjamentele din restaurant. Nu uita sa treci toate aceste detalii pe lista.
Evalueaza si rectifica
In momentul in care deja ai stabilit tot ceea ce iti doresti la nunta, reia lista si prioritizeaza elementele. Te mai poti gandi inca o data si decide daca chiar ai nevoie de tot ceea ce ai trecut pe lista. Este posibil sa iti dai seama ca anumite lucruri pe care le-ai trecut pe lista nu iti mai trebuie, iar in felul acesta poti economisi bani.
Identifica furnizorii
Cauta mai multe informatii despre locurile de unde iti poti achizitiona, sau inchiria aranjamentele dorite si creeaza o lista cu toti furnizorii gasiti. Intereseaza-te de costurile suplimentare si de cele de livrare.
Solicita oferte
Toate florariile au preturile deja afisate probabil in cadrul unui website. Cu toate acestea, nu ezita sa ceri o oferta de pret. Le poti explica acestora care iti sunt dorintele, iar ei iti pot oferi anumite pachete personalizate.
Selecteaza furnizorii
In momentul in care ai primit oferte de la toti, selecteaza si alege-i pe cei care iti ofera cel mai bun raport calitate-pret, dar si cele mai avantajoase beneficii.
Trage linia finala
Cand deja te-ai hotarat si in privinta furnizorilor, este momentul sa tragi linie peste toate listele pe care le-ai creat si sa vezi care este pretul final.